Onderwereld PR van Peter R. de Vries.

eerder gepubliceerd op stevenbrown-web-log.nl november 2006  (bijgewerkt september 2012)

Uit het onderwereld – Roddelcircuit.

Machiel Kuijt ( midden,boven)

Enige jaren geleden ging het verhaal in de rondte dat Machiel Kuijt in Thailand verschut was geholpen omdat hij bij zijn ‘werkgever’ zeg maar de toenmalige Bruinsma groep de nodige centjes had weg gemaakt door het te vergokken. Het zou om een ton of negen gaan. Hij zou een veilig heen komen hebben gezocht in het warme en ‘gastvrije’ Thailand. Hij werkte als zeg maar manusje van alles; geld ‘innen’ voor deze groep.

Ik wil hier niets aan de persoon Kuijt afdoen maar hij hoorde in die groep tot het werkvolk.

Waarom voelde De Vries zich zo geroepen om als enige ‘journalist’ Kuijt zo wat als monster in zijn column af te schilderen die het verdiende om tot zijn dood weg te rotten in een Thaise cel. (Zie website Peter R. de Vries: “Medelijden met Machiel Kuijt onterecht”.).

Het antwoord hierop is wellicht eenvoudig te lezen in het Maffia-Arrest (Mediaforum, Bijlage 1993 (5) 9 (september)) De Vries tegen het Parool, Gerechtshof te Amsterdam, eerste kamer arrest van 15 juli 1993 in de zaak onder rolnummer 912/92, procureur mr. A. Moszkowicz:

Grief 4: “De Vries (-) in het genoemde kort geding aan de zijde van (de verdediging ) Bruinsma heeft geschaard en in die positie activiteiten heeft ontplooid”.

Ro 4.10: “(a) publicitaire passiviteit ten opzichte van de Bruinsma-organisatie. (b) steun aan Bruinsma tijdens een door deze tegen Het Parool aangespannen kort geding. (c) Het aanvaarden van een “beloning” door in het tijdschrift Actueel, waarvan De Vries hoofdredacteur (-)”

De Vries zijn ‘mening’ in de zaak Kuijt moet volgens mij gelezen en begrepen worden aan de hand van het hiervoor geciteerde Maffia-Arrest. (m.b.t. “Onderwereld Pr. van de Vries” zie ook Parool PS van de week d.d. 19 nov. 2005, “Ik stel hoge eisen aan mezelf”)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s